Esküvő ahogy megálmodtad

Már nem divat a csiricsáré – egyszínű esküvők

Azt gondolná az ember, hogy egy esküvő színvilágát legalább annyira nehéz eldönteni, mint azt, milyen ruhát viseljen a menyasszony. Pedig ha hisszük, ha nem, egyetlen egy színnel is olyan eleganciát kölcsönözhetünk életünk nagy napjának, amit el sem hinnénk. Mutatjuk, hogyan!

A kiválasztott színvilág nem csak az esküvő hangulatát, de a pár öltözékét is meghatározza. Nem mindegy, hogy milyen színeket hogyan kombinálunk, és az sem, mely színek milyen jelentéseket hordoznak.

cikk-egyszinu-eskuvo-1-1200x630

Természetesen, az egyszínű esküvőt nem úgy kell elképzelni, hogy mindennek ugyan olyan színe van. Az árnyalatokkal, a fényekkel és árnyékokkal itt is ugyan olyan jól lehet játszani, mint mikor több szín harmóniájából teremtjük meg a dekorációt.

Miért dönts az egyszínű esküvő mellett?

  1. A dekoráció egyszerűsége több teret enged abban, hogy még nagyobb hangsúly legyen a menyasszonyi ruhán. Egy sötétebb színű dekoráció mellett a hófehér menyasszonyi ruha csak úgy ragyog.
  2. Az egyszínű dekorációnál sokkal több lehetőség van arra, hogy a fényekkel és az árnyékokkal játszunk, így igazán különleges fénytechnikai megoldásokat is be lehet vetni. Nem beszélve arról, hogy az asztali dekorációk is inkább a formák különbözőségére, mint a színek kavalkádjára hívhatják fel a figyelmet.
  3. Érdemes olyan hangulatú dekorációt választanunk, ami illik az elvárásainkhoz és tökéletesen passzol a kiválasztott színhez. Így könnyen elkerülhetjük a giccsparádét és kellemes, bensőséges hangulatot teremthetünk vendégeink és saját magunk számára.
  4. A leggyakrabban használt színek mellett ne féljünk új színekkel elképzelni életünk napját, hiszen lehet, hogy a sötétkék például messze áll az elképzeléseinktől, de ha meglátjuk a fényekkel, asztaldíszekkel és virágokkal feldíszített esküvői helyszínt máris máshogy fest a dolog.

Milyen színeket érdemes használni?

A fehér mindig is közkedvelt színe volt az esküvői dekorációnak, és ez valószínűleg így is marad. A maga tisztaságával és megnyugvást sugalló eleganciájával az egyik legjobban használható szín.

cikk-egyszinu-eskuvo-6-1200x630

A lila már lassan megy ki a divatból, azonban még a mai napig lehet olyan kombinációkat látni, amitől tátva marad az ember szája. A lila árnyalatai ugyanis különösen jól mutatnak egymás mellett, pláne, ha olyan megvilágítást kapnak, amivel ezeket az apró különbségeket kihangsúlyozhatjuk.

cikk-egyszinu-eskuvo-2-1200x630

A sötétkék, vagy navy kék is egy olyan szín, mely köré könnyedén építhetjük az egész esküvő hangulatát. Légy bátor és képzeld el magad a sötétkék asztaldíszek közepette! Fehér ruhádban Te lehetsz az, aki egyből kitűnik az esküvői forgatagban.

cikk-egyszinu-eskuvo-7-1200x630

A pink egy merész szín, vadságot és könnyedséget sugall, így ha közel áll a szívedhez, győzd meg párodat, hogy ez a szín legyen a domináns! Használjátok a különböző árnyalatokat, hogy jobb kontrasztot és nagyobb hatást érjetek el!

cikk-egyszinu-eskuvo-5-1200x630

A sárga is tökéletes választás, főleg, ha esküvőtök időpontja nyári napra esik. A sárga erős szín, boldogságot, örömöt és energiát szimbolizál, így kellő szaktudással olyan dekorációt alakíthattok ki segítségével, ami mindenkinek elnyerheti tetszését. A sárgával azonban vigyázni kell, hiszen ha nagyon erős fénnyel szeretnétek megvilágítani, elveszti színének erejét. Éppen ezért fontos, hogy a fények beállítását és azt, hogy hogyan használjátok a kiválasztott színt, bízzátok az esküvőszervezőre vagy dekoros kollégáira, hiszen tapasztalatukkal ők segítenek elérni a kívánt hatást.

cikk-egyszinu-eskuvo-4-1200x630

Hogyan döntsetek?

A színek kiválasztásánál nem csak az a fontos, hogy személy szerint nektek melyik áll közel szívetekhez. Természetesen ez is egy meghatározó tényező, azonban rengeteg olyan dolog is szerepet kell játsszon a döntésetekben, amikre lehet, hogy nem is gondolnátok. Kérjétek szakember segítségét a színek kiválasztásához és a dekoráció megalkotásához! Bízzatok szakértelmükben, hiszen nem először valósítják meg azt a bizonyos „Nagy Napot”.


Hirdetés


Oszd meg ha tetszett!

Címkék: , ,

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!