Esküvő ahogy megálmodtad

Koszorúslányok – szépek vagy okosak?

Vigyáznod kell, ha nem szeretnéd, hogy a legjobb barátnőd hirtelen az esküvőd ellensége legyen. A hosszú évek óta tartó barátság nem feltétlen jelenti azt, hogy ideális választás a közeli barátnőket koszorúslányokká avanzsálni. Mutatjuk, mire figyelj!

A koszorúslányok feladata

A koszorúslányok feladata az esküvő körül nem csak annyi, hogy a menyasszony előtt belibbennek és rózsaszirmot szórnak az oltárhoz vezető úton. Sokkal több minden az, amiben a koszorúslányok segítségére szorulsz, így nagyon meg kell gondolni, ki lesz az, aki a leghúzósabb pillanatokban is segít meghozni az jó döntést.

koszorúslányok az esküvőn

A koszorúslányok teendői között amellett, hogy megvásárolják azt a ruhát, amit a menyasszonnyal közösen választanak ki, szerepel még az is, hogy az esküvőszervezés apró-cseprő dolgaiban segítő kezet nyújtanak. Sokan az esküvői meghívók kiküldését bízzák rá a koszorúslányokra, így azok vállán is nyugszik valamennyi felelősség. Természetesen a leánybúcsú megszervezése is az ő feladatuk. Minden kis teendőt összevetve, a legfontosabb dolguk az, hogy támasza legyen a menyasszonynak, és segítse őt átvészelni a stresszesebb pillanatokat is. A menyecskeruha felvételénél is jó, ha ott vannak a koszorúslányok, így biztos lehet a menyasszony abban, hogy megjelenése tökéletes lesz.

Kiből lesz jó koszorúslány?

Fontos azonban, hogy kiket választunk koszorúslánynak. Ha vannak olyan barátnőink, akiknek könnybe lábad szeme, ha megkapja a felkérést, még nem biztos, hogy ő lesz az, ki a lehető legtöbbet megteszi azért, hogy a Te nagy napod tökéletes legyen. A koszorúslányok megválasztásakor mérhetetlenül fontos az, hogy mennyire ismerjük a másikat. Ha tudjuk, hogy adott esetben a jelöltünk hajlamos elfelejtkezni dolgokról, esetleg ahelyett, hogy megoldó szemlélettel vizsgálna egy problémát, inkább kétségbe esik, kétszer is gondoljuk át, hogy ideális választás-e. Ha tudjuk, hogy barátnőnk szeret beleszólni a dolgokba és nem jellemző rá, hogy tiszteletben tartaná mások véleményét, ne bízzuk rá az esküvőszervezéssel kapcsolatos kisebb feladatokat, hiszen lehetséges, hogy a pár álmai helyett a sajátját próbálja majd megvalósítani.

menyasszony, koszorúslányok és sziromszóró lányok

Különféle feladatot adhatsz az eltérő korú koszorúslányoknak. A kisebbekből tökéletes gyűrűvivő és sziromszóró lehet, a nagyobbak pedig felvezethetnek és melletted állhatnak a szertartáson.

A koszorúslányok kiválasztásánál gondolkozz el azon, hogy melyik barátnőd, hogyan szokott reagálni, mikor az életedről beszélsz. Az, aki támogató megjegyzéseket fűz a sztorijaidhoz, inkább lesz alkalmas koszorúslánynak, mint az, aki folyton ellent mond. Természetesen az sem jó, ha olyanokkal veszed körbe magad az esküvőn, aki nem ismeri saját, és leginkább a Te határaidat és minden kívánságodat anélkül teljesíti, hogy átgondolná, valóban jó-e neked az, amit kérsz.

Oszd meg ha tetszett!

Címkék: ,

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!