Esküvő ahogy megálmodtad

Pazarlás az esküvőn

Életünk legszebb napján természetes, hogy mindent úgy akarunk megvalósítani, ahogy azt már álmainkban oly sokszor lepörgettük. Lényeges viszont azt is figyelembe vennünk, hogy ne verjük magunkat felesleges kiadásokba. Ebben segítségünkre lehet, ha a költségtervet az „addig nyújtózkodj ameddig a takaród ér” elve alapján készítjük el. Ezt nem csak az anyagiakban ajánlatos megfogadni, ésszerűségre kell törekednünk az időnket illetően is.

A pazarlás sokféle helyzetben mutatkozhat meg az esküvőnk során. Ha már megvan, hogy milyen stílusban mondjuk ki az igent, alapvetően szűkül a helyszínek köre. Időpocsékolás, ha elegáns esküvő tervezésekor egy régi, erősen lelakott szállodát akarunk megnézni, és ez még akkor se lehet kifogás, ha a tópart mellett fekszik, hiszen nem lesz kellően dekoratív, ahogy azt elképzeltük.

Forrás: Esküvő ahogy megálmodtad

Forrás: Esküvő ahogy megálmodtad

Felesleges 15 helyszínt bejárni, választani már 4-5 kínálatból is lehet. Ha mi építjük a helyszínt, ott természetesen ez változhat, hiszen sok időt vesz igénybe a megfelelő terület felderítése. Nem érdemes a ruhaszalonokat sem végigjárnunk, a legtöbb helyen fel vannak készülve egészen egyedi kérésekre is, és a stílusunkhoz megfelelően szabják ránk a ruhát.

 

A dekoratőrök közötti hosszas válogatás is szükségtelen, ahogyan a ceremóniamesterek, fotósok, illetve videósok hónapokig tartó tesztelése is. Mivel szakemberekről van szó, ha a “kémia működik”, garantált, hogy a legjobbat fogják nyújtani a mi nagy napunkon is, ezt már előttünk számtalan lagzin bizonyították.

UPDATE: 

Azok a párok, akik esküvőszervezőhöz fordulnak azért teszik, mert nem akarnak az életükből hónapokat ígéretek hallgatására szánni. Minden esküvőszervező kötelessége annyira megismerni az őt megbízó párt, hogy a legmegfelelőbb fotóst, filmkészítőt, ceremóniamestert, dekorost, stb tudja szerződtetni. Épp ez a szervező elsődleges feladata. Tehát: tesztelni kell. A szervezőnek.

Az esküvői büdzsé megítélésekor fontos a szakértelem. A legtöbb párnak fogalma sincs arról, mennyibe kerül egy esküvő. Ha van szervező, akkor az első beszélgetésnél az elképzeléseik alapján felmérhető, mégis mekkora költségkerettel kell számolni. Ha nincs olyan, aki segít megbecsülni a lehetséges kiadásokat, akkor nehezebb dolga van a párnak, mert óriási különbségek vannak a szolgáltatások között és laikusként nem tudják megítélni az ár-érték arányokat.

Fontos, hogy tisztában legyünk azzal a ténnyel, hogy bár az esküvő egy örömköltés, nem olcsó befektetés. Mégis, ha odafigyelünk, és betartjuk ezeket a jó tanácsokat, jelentősen lefaraghatunk pazarlás összes formájából.

Jó mulatást és izgalmas felkészülést kíván Csobán Éva esküvőszervező!

Oszd meg, ha tetszett!

 

Véleményed van? Mondhatod!

Címkék: , ,

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!